Loading color scheme

Začaly přípravy na Den italské kuchyně

Škola se začala připravovat na italský den kuchyně účastí na úvodním workshopu Dne mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách.

Workshop uspořádala Asociace školních jídelen ČR v sídle Makro akademie v Praze – Stodůlkách ve středu 20. listopadu a naše škola na něm měla své zástupce. V průběhu dopoledne se paní kuchařka učila společně s kolegyněmi a kolegy ze školních jídelen z celé republiky pod vedením známého šéfkuchaře Emanuele Ridiho připravovat polévku Minestrone, těstoviny Penne al pomodoro a moučník Chiacchiere di carnevale. To jsou pokrmy, které si v naší školní jídelně dáme k obědu na konci dubna. Ostatní mezitím sledovali prezentaci nejrůznějších institucí a firem, seznámili se s přípravou domácích italských těstovin a historií a přípravou pravé neapolské pizzy a ochutnávali italské gelato. Závěr workshopu patřil degustaci uvařeného menu a přání úspěchu a zdaru Italského dne kuchyně v českých školních jídelnách, které vyslovil velvyslanec Italské republiky v ČR Francesco Saverio Nisio.