Loading color scheme

Cesta za pokladem

je název akce spojené s luštěním šifer a prověřením znalosti interiéru internátu a domova mládeže, která proběhla 12.2.2024 pro internátní žáky.

Na vychovatelně v 2. patře si žáci vyzvedli první dopis, v němž se nacházely dvě zprávy. První oznamovala pravidla a cíl cesty, druhá určovala, kde hledat další informaci v postupu za pokladem. Každá zpráva byla zakódována pomocí známých šifer, jako například: tajná abeceda, převrácená abeceda, Morseova abeceda, Braillovo slepecké písmo, hebrejština, velký polský kříž, pavoučí síť, mezerová nebo zlomková či mobilová šifra. Žáci při svém luštění a hledání dalších zpráv získávali celkem tři indicie, ze kterých měli poznat, kde je místo uložení pokladu. Každý žák měl svůj originální postup a poklad v podobě dobrot byl schován pro každého na jiném místě uvnitř budovy internátu.

Během této akce nás potěšila návštěvou naše bývalá žákyně Markéta Hložanková. Ráda si zavzpomínala na své internátní působerní a s chutí se také pustila do honby za pokladem.